Bezoek je buren

bezoek-je-burenHet project Bezoek je Buren heeft tot doel om de onzichtbare barrières tussen burgers weg te nemen. Dit project bestaat al jaren en is gestoeld op laagdrempeligheid en eenvoud en is kosteloos. Mede door dit project heeft een van de partnerstichtingen van het Platform400jaar, te weten stichting Waterval te Almere, de Emancipatieprijs mogen ontvangen en is ze genomineerd voor het “Appeltje van Oranje” van het Oranje Fonds.

Met ondersteuning van enthousiaste vrijwilligers wordt op een creatieve wijze invulling gegeven aan maatschappelijke betrokkenheid en sociale participatie. Een gezamenlijk diner bij de buren thuis om op een ongedwongen wijze verbinding te maken tussen mensen en culturen. Een kleine maar belangrijke bijdrage in het stimuleren van saamhorigheid, wederzijds begrip en respect. De deuren van buren worden met deze laagdrempelige bijeenkomst geopend voor culturele ontmoeting. Zo wordt de interculturele sensitiviteit bevorderd. Volgens gasten en gastgezinnen ontstaan aan tafel de leukste gesprekken en doet men de mooiste ontdekkingen.

De meest gedeelde ervaring is dat er meer zaken zijn die de culturen verbinden dan scheiden. Door betrokkenheid van vele vrijwilligers en het grote succes wordt Bezoek je Buren landelijk aangeboden. Nederlandse gezinnen worden gekoppeld aan Turkse gezinnen. De deelname aan deze bijzondere ervaring is kosteloos.

Menu