Nederland en Turkije: Samen een sterke combinatie

Post 23 of 83

In de aanloop naar de vieringen van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en  Turkije organiseerde The Netherlands-Turkey Friendship Foundation (NTFF), in samenwerking met Hogiaf, regionale ondernemersverenigingen en netwerkorganisaties, een succesvolle miniconferentie bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam.

De laatste jaren boekt Turkije op economisch gebied enorme vooruitgang. Nederland is een van de Europese landen die daar het meeste investeren. Anno 2011 hebben maar liefst 1894 Nederlandse bedrijven investeringen lopen in Turkije. Daarnaast kent Nederland tal van succesvolle Turkse ondernemers in Nederland. Hoe hebben de economische, culturele en diplomatieke betrekkingen zich ontwikkeld in de loop van eeuwen, hoe zien de toekomstige samenwerkingsverbanden eruit tussen de twee landenen waar liggen kansen voor een verdere ontwikkeling van de samenwerking? Bestuurders van verschillende NGO’s, ondernemers, politici, beleidsmakers, studenten en alumni werden geïnformeerd over de langdurige contacten en de beoogde activiteiten in 2012.
Hare Majesteits’ ambassadeur te Ankara, de heer Jan-Paul Dirkse, en de heer Uğur Doğan, ambassadeur voor Turkije in Nederland, traden als spreker op tijdens de miniconferentie. Verder speelden Oscar van Dillen (Flauto d’Amore) en Žiga Šercer (Percussie) de compositie Bharata, geschreven voor het Olduvai Ensemble.

Ruim 200 mensen hebben deelgenomen aan deze conferentie op vrijdagmiddag 23 september 2011 bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam.

, , , , ,

Menu